In 1996 ben ik in aanraking gekomen met theatersport. Bij theatersportgroepen TarTrek te Haarlem en Pluk de dag te Rotterdam heb ik jarenlang met veel plezier gespeeld.  Met Pluk de dag en De Arrogantjes werd ik twee keer Nederlands Kampioen theatersport.

Met cabaretgroep De Arrogantjes heb ik 12 jaar vele interactieve theateroptredens verzorgd bij verschillende bedrijven, scholen en theaters. De Arrogantjes zijn uit elkaar gegaan in 2015.  Onder de naam Stantepé theater verzorg ik nu samen met Richard Roling voorstellingen en trainingen bij bedrijven en scholen.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de hulpverlening pas ik toe in mijn huidige werk: omgang met verschillende karakters, mensenkennis, het herkennen van en inspelen op groepsgedrag.
Het is vooral mijn enthousiasme voor theater, dat ik al vanaf kinds af aan heb wat aanstekelijk werkt!

Ik ben in te huren voor gastlessen bij verschillende (theatersport) verenigingen op het gebied van improvisatietheater en/ of regie.

Vooraf inventariseer en informeer ik waar de groep op wil trainen en pas mijn les daar op aan.

Bij de volgende verenigingen heb ik les gegeven;

Theatersportvereniging Papaver, Alkmaar, Theatersportvereniging LEF, Purmerend, Theatersportvereniging TarTrek, Haarlem, Theatersportvereniging De Lelijke Eendjes, Amsterdam, Theatergroep Horizon, Egmond aan den Hoef, Toneelvereniging Urk, Musicalgroep Scala, Alkmaar, Wognums Cabaret, Wognum.

Elke opening van het seizoen wordt steevast gevraagd door de spelers van Improvereniging Papaver: “Komt dat jaar Ingrid weer muzikale gastlessen geven?”. Zij is een jaarlijks hoogtepunt voor de vele groepen binnen Papaver. Haar manier van lesgeven, het enthousiasme, de liefde voor muziek en het spel van improviseren, maken haar tot een van de beste improtrainers in de Randstad. Ik verheug me nu al op onze volgende trainingsavond.

Aat Compier: trainer/speler Improvereniging Papaver Alkmaar.

Muzikale impro

Bij deze lessen ligt de focus op de meerwaarde van de muziek tijdens de scenes. Zowel zang, dans & beweging komen aan bod. Hoe kan je de muziek gebruiken om een scene nog meer te geven. Samen zoeken we wat het beste bij jou past. Als je je heel vervelend voelt om te zingen dan moet je dat ook vooral niet doen! Er zijn nog tal van mogelijkheden om muziek te gebruiken. Door mijn positieve manier van lesgeven krijg ik de groep mee en hebben we vooral veel lol met elkaar. Door eenvoudige tips en tricks staat iedereen uiteindelijk zelfverzekerd op de vloer tijdens een muzikale uitdaging.

De vloer op

Hoe zet je geloofwaardig theater neer? Hoe raak je het publiek? De kracht van de stilte en incasseren zijn technieken die hier aan bod komen.

Ben je nieuwsgierig of ik iets toe kan voegen bij jullie vereniging? Neem gerust contact met me op!