INGRID KLUFT BEHOEDT “VONDEL” VOOR VAL BIJ “ABSEILEN”.

 

Nu de meeste mensen bij dit zomerweer de mooiste vakantieoorden opzoeken, kunnen ook de spelers van Vondel niet achterblijven. Vijf dames, vriendinnen en hun dochters, trekken naar de Belgische Ardennen ( het is net buitenland ) en strijken daar neer in een prachtige bungalow. Het enige, dat aan hun geluk ontbreekt is eiersalade, maar daarin kan voorzien worden.

Dan valt letterlijk een “abseiler” plotseling in hun tuin en hun leven in. De komst van deze vreemdeling zet een reeks gebeurtenissen in gang die de hechte vriendschap en soms wat benauwende familieband ernstig op de proef stelt. Abseilen gaat over vertrouwen en verraad, over liefde en hoop, over zorg en onbezorgdheid, over lef en lafheid. Een menselijk verhaal met een  mooie afloop.

En dan komt Ingrid Kluft om de hoek kijken.  Zij zorgt ervoor, dat de spelers en speelsters van Vondel op de been blijven in deze tragi-komedie.

Ingrid Kluft heeft veel ervaring met improvisatietheater. Ze geeft workshops improvisatietheater en speelt geïmproviseerde voorstellingen bij bedrijven en op scholen. Vondel is haar eerste toneelvereniging waar zij de regie op zich neemt.  Ingrid heeft zich dan ook vol  enthousiasme op het stuk en de spelers gestort. Haar geestdrift werkt aanstekelijk op de spelers en dat betaalt zich uit in leuke en productieve repetities.

Wat het resultaat daarvan wordt, kunt u op 16,17,18 en 19 oktober 2010 in “De Zwaan” in Uitgeest bewonderen.